Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Profile picture for user kdamijan
dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić,
viši predavač
Vidi profil
Jezik hr
Studij
Semestar 2
ECTS 6
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 1
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će stručnom terminologijom opisivati primarne sekundarne i tercijarne arome vina te okusne doživljaje vina, koristeći različite metode opisivanja i vrednovanja vina.
Ishodi učenja
  • Primijeniti senzorne tehnike i stručnu terminologiju u opisivanju vina
  • Valorizirati aromatski profil vina
  • Vrednovati okusne dojmove vina
  • Procijeniti razvojni stadij i potencijal vina