Skoči na glavni sadržaj
Stručni naziv: stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer vinarstva odnosno stručna prvostupnica (baccalaurea) inženjerka vinarstva
Trajanje: trogodišnji studij (6 semestara)
ECTS: 180
Razina po HKO: 6.st
Odjel: Poljoprivredni odjel
Pročelnik odjela: dr. sc. Mario Staver, prof. v. š.
E-mail: mario.staver@veleri.hr
Mjesto izvođenja studija: Poreč
Na ovom studiju naučit ćeš raditi svoje vino! A da bi to mogao, uz teoriju ćeš imati puno, puno prakse. Svoja znanja oplemenit ćeš studijskim putovanjima, posjetom najpoznatijim podrumima, vinogradarima i vinarima, sajmovima vina i vinarske opreme u Hrvatskoj i šire. A kao vrhunac, osim što ćeš napraviti svoje vino, naučit ćeš degustirati i ocjenjivati, te u laboratoriju i analizirati vino.
Za kandidate koji su četverogodišnju srednju školu završili 2010. godine i kasnije:
Bodovi na osnovu kojih se rangiraju kandidati za upis na studijske programe Veleučilišta u Rijeci prikupljaju se na temelju:
Za kandidate koji su četverogodišnju srednju školu završili prije 2010. godine:
Pravo upisa se stječe putem razredbenog postupka prijavom na natječaj Veleučilišta u Rijeci.
POGLEDAJ VIŠE INFORMACIJA O UVJETIMA UPISA
"Na studiju bih posebno istaknuo odličnu suradnju s profesorima te kolegama s kojima i dan danas surađujem. Poseban naglasak na puno praktičnog rada u vinogradu, laboratoriju i, naročito, podrumu, u kojem je svatko radio svoje vino u svojoj bačvici te prošao cijeli postupak proizvodnje - od grožđa do boce. Svakako treba spomenuti i dosta stručnih izleta, obilazaka domaćih i međunarodnih sajmova te posjeta mnogim vinarijama. Na studiju sam stekao puno znanja i vještina koje koristim u svakodnevnom radu, odnosno proizvodnji vina.
Marko Geržinić, stručni prvostupnik inženjer vinarstva
Za sve informacije o upisima molimo vas obratite se na evidencija@veleri.hr ili na telefon 051 677 211

