Skoči na glavni sadržaj

''Na Veleučilištu u Rijeci boravio sam 20-ak dana i u tom periodu održao više predavanja iz oblasti precizne poljoprivrede, globalnih sistema navigacije, geo-informacionih sistema i različitih objekata i opreme u stočarstvu.

U toku pripreme i osmišljavanja programa bilo je i malo nedoumica oko načina i stepena uklapanja ovakvih tema u tekuće nastavne programe na različitim studijima i kolegijima na Veleučilištu, obzirom na razlike i specifične odlike.

Ali već pri prvom susretu sve je postalo jasno. Sa divnim mladim koleginicama na koje sam bio upućen, već pri upoznavanju, u kratkim dogovorima sve je postalo lako i savršeno se uklopilo. A onda je program tekao sam od sebe, u izuzetno prijatnom i interaktivnom odnosu sa studentima. Njihovo interesovanje, duhovito i aktivno učešće su posebno oplemenili provedeni program. Dogovori o nastavku ove i razvoju dalje saradnje sami su se nametnuli. Ponovni susret sa Riječanima, Rijekom i svim njenim biserima bio je posebno prijatan i uzbudljiv. Sva proživljena osećanja bi bilo nemoguće opisati na ovako malom prostoru, pa ću ih sačuvati za sebe. Još jednom koristim priliku da se zahvalim profesorkama i profesorima Edi, Meliti, Lili, Slavici, Kristijanu, Mariu, Ivani, Marijani, Martini i svim ostalim koleginicama i kolegama na gostoprimstvu, iskrenoj podršci i saradnji. Bilo je divno upoznati ih i sarađivati sa svima njima i upoznati njihovo Veleučilište.''

Prof. dr. sc. Goran Topisirović

Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet

CEEPUS mreža: Renewable energy sources (SK-0405-13-2122)


 

Slika