Skoči na glavni sadržaj

"CEPUS mreža “New teaching technologies and new applications in modernization of teaching at the Faculties of Technical Sciences in connection with the needs of small and medium enterprises in the environment”, je prva CEEPUS mreža u kojoj je osnivač i koordinator jedan BiH Univerzitet. Mreža je osnovana krajem 2018. god, a počela je sa radom 2019. god. Prva institucija koja je pristupila novoosnovanoj mreži je bilo Veleučilište iz Rijeke. U jeku COVID situacije, Hrvatska je bila otvorena za CEEPUS razmjenu.

Veleučilište u Rijeci je ljepo organizovana institucija sa odličnim profesorima i preljepim radnim prostorom u divnoj mediteranskoj klimi i pogledom na more. Dekanat je u samom centru grada, kod gradskog korza i niza restorana, kafeterija i prodavnica.

Nastava je na drugoj lokaciji na kojoj se nalazi i Tehnički fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Prostor je odličan i dobro informatički opremljen. Upoznali smo se sa Prodekanicom Edom Ribarić Čučković, i našom kontakt osobom zaduženom za CEEPUS koordinaciju Marijanom Jakopič Ganić koja nam je bila stalno pri ruci. Prvi dan smo imali popodne predavanja kod Prof. Sabrine Šuman i to za prvu godinu uživo i za 3. godinu online. Sa slike u prilogu je vidljiva zainteresovanost studenata za sama predavanja. Imali smo po 6 časova predavanja u dva dana. Teme su bile: 1. Industrija 4.0 (Uvodni i napredni dio) i 2. Inteligentni sistemi (Uvodni i napredni dio). 

U slobodnom vremenu smo imali mogućnost da se upoznamo sa Rijekom, što je vidljivo iz predivnih slika. Sledeći dan smo imali okrugli sto sa Dekanatom i profesorima Veleučilišta, a poslije toga online nastavu sa višim godinama. Poslije toga smo opet obilazili Rijeku I njene ljepote, što je jedan od bonusa ovakve razmjene. 

Na kraju smo završili ovo naše sedmično druženje sa našim domaćinima, odlučni da nastavimo saradnju kroz nove CEEPUS i ERASMUS projekte. Zahvaljujemo se Edi, Marijani, Sabrini, Dekanu Saši, Ljerki i svim ostalim predivnim profesorima i njihovoj gostoljubivosti, kao i jako zainteresovanim i kvalitetim studentima ovog Veleučilišta. Vidimo se u uzvratnoj posjeti u Banja Luci na našoj konferenciji DEMI u maju 2021, pod uslovom da ova pandemija prestane. Eto, u svoj ovoj pandemiji, proveli smo predivnu sedmicu u Rijeci."

prof. dr. sc. Tihomir Latinović

prof. dr. sc. Miroslav Rogić


CEEPUS network - New teaching technologies and new applications in modernization of teaching at the Faculties of Technical Sciences in connection with the needs of small and medium enterprises in the environment (CIII-BA-1402-02)


      

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika