Skoči na glavni sadržaj

U sklopu održavanja Dana Veleučilišta u Rijeci u sijedu 22. svibnja 2024. održan je Dan zaštite i sigurnosti na Veleučilištu u Rijeci

 

Dana 22. svibnja 2024., u vremenskom razdoblju od 16:00 do 19:00 sati, u sklopu održavanja Dana Veleučilišta u Rijeci organizirano je gostujuće predavanje i izlaganje interventnih službi koje djeluju na području grada Rijeke. Interventne službe koje su bile uključenje u ovo događanje su Civilna zaštita, Zavod za hitnu medicinu, Javna vatrogasna postrojba, Crveni križ te Hrvatska gorska služba spašavanja.

 

Sam događaj počeo je s uvodnom riječi dekana i pročelnika PU CZ Rijeka, a zatim se nastavio održavanjem predavanja u kojem je bilo govora općenito o civilnoj zaštiti i radu službe te je održana i prezentacija rada potražnog psa. 

 

Nakon predavanja okupljene studente podijelili smo u četiri grupe koje su se onda uputile na parkiralište između zgrade Veleučilišta u Rijeci i Tehničkog fakulteta. 

 

Na prostoru parkirališta održala se prezentacija rada pojedinih službi:

 

1. DIP CZ- oprema i tehnike spašavanje u katastrofama

2.JVP Rijeka  upoznavanje sa vatrogasnom tehnikom - vozilo, pumpe, armature, cijevi    i  osobna zaštitna oprema vatrogasca

3. ZZHM PGŽ i HGSS S Rijeka-  prikaz opreme i djelovanja

4. DCK PGŽ, GDCK Rijeka-prikaz opreme Službe spašavanja života na vodi  i sanitetske opreme

 

Događaju se odazvalo više od 70 studenata, a zanimljivo predavanja pratili su i njihovi nastavnici.

 

Ovim putem željeli bismo se zahvaliti svim interventnim službama koje su se odzvale ovom događaju, prezentirale svoj rad i podijelile korisne informacije.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika