Skoči na glavni sadržaj

U sklopu EU projekta "Poduzetnička informiranost" kojeg provodi lokalna razvojna agencija PINS, Skrad, unutar Poziva Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)”, Veleučilište u Rijeci sudjelovalo je u aktivnostima transfera informacija i znanja u području poljoprivrede i turizma.

Iz područja poljoprivrede predavanje “Eko poljoprivreda i lanci opskrbe” održala je dr. sc. Melita Zec Vojinović u Lokvama. U predavanju su polaznici informirani o zakonodavnim aktima koji uređuju ekološku poljoprivredu i procesu certifikacije. Predstavljen je pristup i ključne metode za unaprjeđenje plodnosti tla i zaštitu uzgojnih kultura te su predstavljeni najučinkovitiji lanci opskrbe za ekološke proizvode. Istaknute su i mogućnosti koje nudi Kašetica, izložbeno-prodajni Centar autohtonih proizvoda PGŽ-a, i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj u Staroj Sušici, s kojima također surađuje Veleučilište u Rijeci.

Iz područja turizma predavanje “Uloga visokog obrazovanja u osmišljavanju održivog razvoja turizma” u Fužinama je održao dr. sc. Danijel Drpić, vanjski suradnik Veleučilišta u Rijeci. U predavanju je bilo riječi o obrazovnim programima i projektima Veleučilišta Rijeci iz domene održivog razvoja, te su predstavljene osnovne postavke održivosti i njene važnosti za postizanje održivog ekonomskog, društvenog i gospodarskog razvoja Gorskog kotara. U predavanju je ukazano na važnost očuvanja i turističke valorizacije baštine kao temeljnog nositelja identiteta područja, temeljem kojeg je moguće kreirati jedinstven i prepoznatljiv turistički proizvod.

Kako navodi razvojna agencija PINS, cilj provođenja ovakvih edukacija je povezivanje poduzetnika, međusobna suradnja i razumijevanje, stvaranje poveznica s ostalim sektorima i urbanim područjem, ali i stvaranje boljeg poduzetničkog okruženja u Gorskom kotaru.

Studij
Stručni prijediplomski studij Mediteranska poljoprivreda
Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam
Slika
Slika