Skoči na glavni sadržaj

Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina u suradnji s Veleučilištem u Rijeci predstavlja novi i inovativni edukacijski program pod nazivom „Uzgoj divlje šparoge – iz šume na polje, iz polja na stol“ koji će se po prvi put održati u Labinu.

Pozivamo sve zainteresirane na besplatni edukacijski program o uzgoju divlje šparoge koji će se održati u subotu 7. listopada 2023. Edukacija će biti izvedena u dva djela. Prvi, teorijski dio bit će održan u prostorijama Gradske knjižnice Labin s početkom u 9.00 h. U teorijskom dijelu će dr. sc. Martina Peršić s Veleučilišta u Rijeci polaznicima pružiti osnovna teorijska znanja o prikupljanju sjemena, proizvodnji presadnica i podizanju nasada divlje šparoge. U praktičnom dijelu koji će se održati na Vinežu od 13.00 do 16.00 h  polaznici će posjetiti eksperimentalni nasad divlje šparoge, gdje će im Šime Martinović teorijsko znanje predstaviti na praktičnim primjerima. Grad Labin i Veleučilište u Rijeci nadaju se da će ovom edukacijom oživjeti ideju o organiziranom uzgoju divlje šparoge, obogatiti ponudu lokalnih OPG-ova te indirektno osigurati kontinuiranu gastronomsku ponudu ovom iznimnom namirnicom.

Edukacija je namijenjena primarno vlasnicima OPG-ova i ugostiteljima, ali i poljoprivrednim hobistima i ostalim entuzijastima koji žele saznati nešto više o uzgoju divlje šparoge. Radionica je besplatna, a prijaviti se možete na divlja.sparoga@veleri.hr ili na https://shorturl.at/lmKR5.

Ključne informacije:

Naziv edukacijskog programa: Uzgoj divlje šparoge

Datum: subota, 7. listopada 2023.

Mjesto i vrijeme održavanja:

  • 9.00 - 12.00 h Teorijski dio – Gradska knjižnica Labin
  • 13.00 - 16.00 h Praktični dio – Eksperimentalni nasad na Vinežu

Prijava i plaćanje:

Edukacija je besplatna. Prijava na divlja.sparoga@veleri.hr ili na https://shorturl.at/lmKR5

Studij
Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam
Stručni prijediplomski studij Mediteranska poljoprivreda
Datoteke / privitci
Document
plakat-a3_0.pdf (3.04 MB)