Skoči na glavni sadržaj
Erasmus + iskustvo - AUDI AG, Ingolstadt

Zovem se Anita Brkić, studentica sam 3. godine Informatike na Veleučilištu u Rijeci te 5. godine Međunarodnog poslovanja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i odlučila sam zapečatiti svoje studiranje odlaskom na stručnu praksu izvan Hrvatske. Nakon prijave na par natječaja odluka je pala na tvrtku Audi AG u Ingolstadtu, Njemačka. Ingolstadt je grad u blizini Munchena i glavna stvar koja ga čini popularnim je tvornica Audija.

U Ingolstadtu je središnja te ujedno i najveća proizvodnja Audija iako postoje tvornice u još osam drugih država. Tu se proizvode modeli A3, A4, A5 i Q2. Općenito sam veliki obožavatelj automobilske industrije i tijekom studiranja sam sudjelovala u izvannastavnim aktivnostima sličnoga tipa što mi je omogućilo stjecanje praktičnog znanja koje sam mogla iskoristiti tijekom ove stručne prakse. Također, zahvaljujući informatičkom znanju koje sam stekla studirajući na Veleučilištu, dobila sam stručnu praksu u odjelu IT Platformi.

Cjelokupni boravak u Ingolstadtu trajao je četiri mjeseca tijekom kojih se dogodio i corona virus koji moje Erasmus+ iskustvo čini drukčijim od uobičajenih s obzirom da su sva druženja i kontakti s drugim osobama bili ograničeni ali unatoč svemu odlučila sam nastaviti sa stručnom praksom. U potpunosti sam zadovoljna praksom unutar ovoga poduzeća jer mi je pružilo nova informatička znanja, poboljšala sam znanje stranih jezika, dobila u potpunosti uvid u poslovanje velike tvrtke s nešto više od 90.000 zaposlenih ali najviše sam zadovoljna što su mi se s ovime otvorila vrata za druge poslovne prilike u budućnosti.

 

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika