Skoči na glavni sadržaj
Erasmus iskustvo na Malti

Moje ime je Hana Softić i studentica sam Veleučilišta u Rijeci. Na trećoj godini stručnog studija Sigurnosti na radu obavila sam stručnu praksu na Malti preko Erasmus+ programa. Praksa je trajala 6 mjeseci, od veljače do kolovoza 2018. godine. Tijekom prakse sam obavljala poslove zaštite na radu i unutar pogona tvrtke i za inozemne projekte (npr. procjene rizika).

Najzanimljiviji dio moje prakse definitivno je činjenica da je svega 10% zaposlenika firme bilo s Malte, dok su ostali zaposlenici bili iz preko 20 zemalja svijeta. Samim time došla sam u kontakt s velikim brojem kultura i različitosti. S obzirom da nas je većina došla iz inozemstva, svi smo tamo bili sami, bez prijatelja ili obitelji, te smo se zato još više povezali. Mojih 6 mjeseci na Malti je bilo jedno predivno iskustvo kroz koje sam stekla prijateljstva za cijeli život i svakako se planiram vratiti na Maltu.

Vjerujem da je svako iskustvo u inozemstvu jako vrijedno i preporučam svima koji su u mogućnosti da se odvaže na nešto slično, makar i u kraćem trajanju.

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika