Skoči na glavni sadržaj

"Odmah na prvoj godini fakulteta kolega i ja smo si zacrtali kako moramo otići zajedno na Erasmus razmjenu. To je na početku bila samo ideja i činilo nam se kao daleka budućnost, no daleka budućnost ubrzo je postala stvarnost - odabrali smo Polytechnic Institute of Bragança u Portugalu.

Primarna asocijacija na Portugal  bila je surfanje, toplo vrijeme i sunce, no za razliku od gradova kao Porto i Lisabon, gdje je ta asocijacija i stvarnost, Bragança je mali studentski gradić na sjeveroistoku na granici sa Španjolskom gdje je dobar dio godine hladno i kišno.  Grad je iznimno multikulturalan te su studenti iz svih strana svijeta; od Azije i Afrike do Europe i Južne Amerike, upoznali smo sve nacionalnosti i razmijenili načine života, hranu i jezike. 

Za studente grad je imao sve potrebno, od menze (u kojoj je sličan princip rada kao sa našom x-icom), do raznih dućana, frizera te noćnih klubova. Budući da su trećina stanovništva Bragançe studenti, svakog dana tjedna grad je dinamičan i uvijek se nađe neka aktivnost za raditi.

Kao studentu Informatike sva predavanja bila su mi na engleskome jeziku, te su bila vrlo dobro organizirana i profesori su shvaćali svoje dužnosti ozbiljno i ispunjavali ih. Uz sva predavanja stigli smo vidjeti veliki dio Portugala te je putovanje vrlo jednostavno i relativno jeftino. Za Erasmus studente organiziran je bio i veliki put u Maroko te smo uz sve to mi sami organizirali put na Azore i Madeiru, što je uz sva druga putovanja bilo apsolutno nezaboravno iskustvo. 

Za kraj bih htio naglasiti - najvažnije stvari koje sam stvorio na ovome iskustvu su prijateljstva i nezaboravne uspomene s ljudima svakakvih pozadina i nacionalnosti. To su sjećanja i period života koji ću zauvijek pamtiti kao nešto magično. Svakome bih preporučio Erasmus razmjenu, bilo to u susjednu državu ili na drugi kraj svijeta. Od akademskog napretka, poznanstva koja se steknu te uspomena koje se stvore, cijelo iskustvo je neprocjenjivo. "
 

- Andro Marušić, Stručni prijediplomski studij Informatika

Studij
Stručni prijediplomski studij Informatika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika