Skoči na glavni sadržaj
Erasmus+ iskustvo u Portugalu

Zovem se Domagoj i student sam druge godine specijalističkog diplomskog studija Sigurnosti na radu. Cijelu akademsku godinu 2017./2018. proveo sam u Portugalu u gradu Beja na Instituto Politécnico de Beja, ispočetka na studijskom boravku, a kasnije na stručnoj praksi.

            Erasmus iskustvo koje sam tamo stekao mogu opisati samo riječju – nezaboravno. Nezaboravne su uspomene, prijatelji, kolege, profesori. Nezaboravna su sva mjesta koja sam posjetio, jezici koje sam imao prilike čuti, naučiti i govoriti. Portugalska hrana i pića ostavljaju okus koji je nemoguće zaboraviti.

            Nezaboravni su trenuci koje sam dijelio sa svojim prijateljima u dobrim i lošim situacijama. Ti trenuci u kojima smo svi zajedno rasli, sazrijevali, učili i pomagali jedni drugima, taj osjećaj zajedništva jednostavno je nemoguće zaboraviti.

            Na Instituto Politécnico de Beja mnogo sam toga naučio o svojoj struci. Pisao sam brojne seminare, izrađivao razne projekte, radio u laboratoriju sa sigurnosnom opremom te sudjelovao na konferenciji o sigurnosti, čime mi je omogućen stvarni prikaz teorije primijenjene u praksi.

            Odlazak na Erasmus+ u Portugal bila mi je jedna od najboljih odluka u životu. Prvotni strahovi od odlaska u novu sredinu i sporazumijevanje na drugom jeziku pretvorili su se u prednosti koje su pomaknule granice mojih mogućnosti.

            Erasmus+ program preporučujem svim studentima jer pruža avanturu života nakon koje više ništa nije isto. Tek tada se počinju otvarati nove prilike i nova prijateljstva.                                                                   

                                                                                                         Domagoj Šantek

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika