Skoči na glavni sadržaj

''Moja najbolja prijateljica i ja smo imale veliku želju biti dio Erasmus+ projekta te smo tu želju i ispunile. U akademskoj godini 21./22. odlučile smo na četiri mjeseca otići u lijepi Cipar i studirati na fakultetu University of Nicosia u glavnom gradu Nikoziji.
Kada smo došle u Cipar shvatile smo da nismo niti malo pogriješile sa odabirom države, zime gotovo da nije ni bilo u tih četiri mjeseca. Sve je bilo iznad naših očekivanja. Fakultet na koji smo pohađale nastavu je bio uvršten u 600 najboljih fakulteta svijeta.
Studenata je bilo iz svih zemalja svijeta od SAD-a, Španjolske, Japana sve do Australije i Novog Zelanda. Zanimljivo je da smo kolegica Martina i ja bile jedine studentice iz Hrvatske u tom semestru. Izgled fakulteta se može mjeriti sa ogromnim koledžima koje vidimo u Američkim filmovima ,a sama nastava i profesori su bili jako profesionalni.

Stekle smo puno prijateljstva i imale priliku upoznati drugačiju kulturu, običaje i ljude.

Cipar je podijeljena država na Grčki i Turski dio i baš to čini Cipar još posebnijim. U centru grada nalazi se granica za pješake koju smo često prelazile i uživale u Turskoj kuhinji, jeziku i gradovima.

Erasmus+ projekt je kolegici i meni donio jedno prekrasno iskustvo koje ćemo pamtiti do kraja života. Preporučila bih svakom studentu da se prijavi i isproba život studenta u drugoj zemlji.

Kolegica i ja na završetku preddiplomskog studija planiramo upisati i diplomski studij te nastaviti u 4. i 5. godini putovati i studirati sa Erasmus+ projektom.''


Lejla Dexari, Prijediplomski stručni studij Poduzetništvo



Studij
Stručni prijediplomski studij Poduzetništvo
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika