Skoči na glavni sadržaj

U okviru programa Erasmus+ u svrhu osposobljavanja voditeljica Knjižnice Veleučilišta doc. dr. sc. Sanja Grakalić Plenković posjetila je visokoškolsku knjižnicu VŠTE-a u Češkim Budejovicama (Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích - Institute of Technology and Business in Češke Budejovice) i izmijenila iskustva s knjižničnim osobljem i voditeljicom knjižnice, Mgr. Blankom Mikšíkovom. 

Posjet je rezultirao zanimljivom izmjenom iskustva u radu dviju knjižničarki, s obzirom na činjenicu da naše dvije knjižnice imaju podjednak broj korisnika. Knjižnice nabavljaju i tematski sličnu građu jer se sadržaji studijskih programa u VŠTE-u i Veleriju većim dijelom poklapaju.

Teme o kojima se raspravljalo i koje će nesumnjivo pridonijeti stručnim kompetencijama knjižničarki bile su brojne, a osobito su se fokusirale na pregled usluga koje knjižnice pružaju potencijalnim korisnicima te niz informacijskih usluga za pomoć i komunikaciju s korisnicima, kao i na vještine upravljanja knjižnicom, sustav nabave, međuknjižničnu posudbu i institucijski repozitorij i tehnološka unapređenja knjižnice.