Skoči na glavni sadržaj

U okviru ERASMUS+ programa mobilnosti u svrhu osposobljavanja profesorice dr. sc. socio Elena Krelja Kurelović, mr. sc. Jasminka Tomljanović, dr. sc. human. Tamara Polić i dr. sc. human. Marina Rončević, u razdoblju od 2. do 8. svibnja 2023. godine boravile su u Palermu i posjetile njihovo sveučilište, University of Palermo, kojeg čine 12 fakulteta. Sastavnica na kojoj je ostvarena ova Erasmus+ mobilnost je tehnički fakultet, tj. Faculty of Engineering.

"Tijekom boravka dobile smo uvid u nastavne i znanstvene aktivnosti kolega iz ustanove domaćina. Osim profesionalnog usavršavanja, u slobodno vrijeme smo obilazile i znamenitosti Palerma i okolnih gradova. Naročito je bio zanimljiv obilazak vulkana Etne te smo se ujedno i upoznavale  s kulturom domaćina.  
Kroz razgovor s nastavnicima na inozemnoj ustanovi i prateći njihov rad dobile smo uvid u način na koji obavljaju svoje profesionalne aktivnosti te kako je organizirana nastava i studijski programi.

Dvorane za nastavu i laboratoriji su veoma dobro i moderno opremljene. Dodiplomska nastava se održava na talijanskom jeziku, a diplomski studiji su na engleskom jeziku. Neki se studiji održavaju potpuno online.

Vidi se da je na Sveučilištu izuzetno važna kvaliteta nastave koja je na zavidnoj razini te se znatno koriste suvremena nastavna sredstava i pomagala. Nastavnici redovito traže povratne informacije od studenata o nastavi i nastoje korigirati svoj rad i nastavne sadržaje sukladno dobivenim povratnim informacijama.

Internacionalizacija se smatra važnim elementom misije ovog sveučilišta. To podrazumijeva i mobilnost nastavnog osoblja, koje je uključeno u Erasmus programe.


Na kraju se želimo zahvaliti svim profesorima koji su nas srdačno primili i omogućili realizaciju ove Erasmus+ mobilnosti, a posebno prof. Marco la Cascia i prof. Salvatore Stivala."


Slika
Slika