Skoči na glavni sadržaj

Profesorice dr. sc.Tamara Polić i dr. sc. Vesna Kovačević boravile su u okviru Erasmus+ programa mobilnosti u Portugalu na Politehničkom institutu u Beji (IPBeja) od 9. do 13. svibnja 2022. godine.

''Politehnički institut u Beji je visokoškolska ustanova utemeljena 1979. godine i sastoji se od četiri škole – Poljoprivredne škole, Škole za odgoj i obrazovanje, Visoke škole tehnologije i menadžmenta i Zdravstvene škole s više od 30 akreditiranih programa – uključuje više stručne tehničke smjerove (120 ECTS), diplomski (180 ili 240 ECTS), poslijediplomski i magistarski  studij (90 ili 120 ECTS).

Na IPBeja izuzetno je važna kvaliteta nastave, koja je na zavidnoj razini, i jako se drži do suvremenosti nastavnih sredstava i pomagala. Imaju i suvremeno opremljene laboratorije u kojima se, osim obučavanja studenata, provode i različite analize kvalitete proizvoda.

IPBeja potiče suradnju i regionalna, nacionalna i međunarodna partnerstva.  Uključeni su i u Erasmus programe mobilnosti. Imaju običaj organiziranja Erasmus tjedna na kojem okupe sudionike iz različitih zemalja. Ove godine, uz nas dvije iz Hrvatske, u Erasmus tjednu je sudjelovalo još 12 nastavnika iz različitih zemalja – Armenije, Belgije, Bugarske, Gruzije, Malte, Poljske i Turske.  Nakon pojedinačnog predstavljanja svoje zemlje i institucije nas sudionika, domaćini su nam predstavili svoju zemlju kroz zanimljiv kviz i radionice. Proveli su nas kroz sve svoje zgrade i odjele, kao i laboratorije. Posjetili smo i Botanički muzej s prekrasnom zbirkom izložaka i proizvoda od biljaka. Organizirali su predavanje i radionicu o kušanju vina. Posebno su se potrudili oko organizacije turističkog razgleda grada i njegovih kulturnih i povijesnih znamenitosti uz stručno vodstvo.


Osjećamo se neizmjerno zahvalno i zadovoljno što smo bile dio ovog programa i stekle novo iskustvo i dobile novi vjetar u leđa za obavljanje posla kojim se bavimo.''
 

dr. sc. Tamara Polić, v. pred.

dr. sc. Vesna Kovačević, prof. v. š.


Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika