Skoči na glavni sadržaj

U okviru ERASMUS+ programa mobilnosti profesorice dr.sc. Elena Krelja Kurelović, mr.sc. Jasminka Tomljanović, dr.sc. Tamara Polić i dr. sc. Vesna Kovačević, u razdoblju od 4. do 8. travnja 2022. godine boravile su na Cipru i posjetile Ciparsko sveučilište u Nikoziji. 

Na 8 fakulteta u okviru Ciparskog sveučilišta izvodi se 37 preddiplomskih i 60 poslijediplomskih (Masters) programa, 6 poslijediplomskih programa na engleskom jeziku i 43 doktorska programa.

Fakultet prirodnih i primijenjenih znanosti (Faculty of Pure and Aplied Sciences) ima 6 Odjela sa 55 vrhunski opremljena istraživačka laboratorija. Profesorica dr. sc. Vesna Kovačević posjetila je Odjel bioloških znanosti, a profesorice dr.sc. Elena Krelja Kurelović i mr. sc Jasminka Tomljanović posjetile su Odjel informatičkih znanostosti.

Profesorica dr. sc. Tamara Polić bila je gošća na Fakultetu humanističkih znanosti.

''Tijekom boravka dobile smo uvid u nastavne i znanstvene aktivnosti kolega iz ustanove domaćina, svaka iz svog područja interesa. Osim profesionalnog usavršavanja, u slobodno vrijeme smo obilazile i znamenitosti Cipra i upoznavale se s kulturom domaćina.  Ovo za nas predstavlja neprocjenjivo iskustvo i poticaj za naš profesionalni rad.''

Studentima je na raspolaganju Sveučilišna knjižnica sa oko 270 000 knjiga i 70 000 svezaka periodika. Dostupna im je i digitalna knjižnica i audiovizualni materijali. Imaju na raspolaganju i međunarodnu suradnju i uslugu međuknjižnične posudbe. Postoji i knjižnična i informacijska usluga za slijepe i slabovidne korisnike. U knjižnici se nalazi 200 sjedećih mjesta za učenje.