Skoči na glavni sadržaj
Erasmus + usavršavanje nastavnika u Irskoj

Četvero je nastavnika Veleučilišta u Rijeci u razdoblju od 21. do 27. svibnja 2017.  pohađalo tečajeve u sklopu programa Erasmus +. Usavršavanje je održala škola English Matters, a nastavu su pohađali na poznatom kampusu Trinity Collegea u Dublinu, Irskoj.  

Nastavnice Sandra Debeljak, Slavica Dudaš i Erika Gržin pohađale su tečaj engleskoga jezika za nastavnike kojim su proširile svoje poznavanje jezika, unaprijedile komunikativne sposobnosti aktivno primjenjujući engleski jezik u komunikaciji s kolegama iz cijele Europe u grupi koju je vodilo više izvornih govornika. Osim znanja i poznanstava,  dobile su uvid u bogatu irsku kulturu te različite metode rada u nastavi.

Nastavnik Mladen Marinac pohađao je tečaj pod nazivom English and Culture: Methodology for Teachers of English. Ovaj se tečaj za nastavnike engleskoga jezika temeljio na istraživačkom pristupu u nastavi korištenjem kulture kao bogatog izvora nastavnih resursa. Sudionici su tečaja tijekom tjedan dana nastave istraživali određenu temu i prezentirali je posljednjega dana tečaja.

Obogaćeni novim poznanstvima, vještinama i spoznajama te implementacijom novih znanja i metodologije u nastavi na vlastitoj instituciji, nastavnici će zasigurno pridonijeti kvaliteti nastavnoga procesa te promociji Veleučilišta u inozemstvu. 

 

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika