Skoči na glavni sadržaj

U okviru programa međunarodne mobilnosti Erasmus+, projekta KA107 partnerska zemlja Bosna i Hercegovina, na Veleučilištu u Rijeci gostovale su izv. prof. dr. sc. Katerina Malić Bandur s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (u razdoblju od 24. 5. – 28. 5. 2021. ), doc. dr. sc. Danijela Madžar s Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru te Helena Brekalo s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (u razdoblju od 31. 5. – 4. 6. 2021.).

Izv. prof. dr. sc. Katerina Malić Bandur održala je studentima druge godine preddiplomskog stručnog studija Poduzetništvo predavanja u okviru kolegija ''Osnove menadžmenta'' na temu suvremenih trendova u organiziranju, pri čemu je predstavila različite vrste oblikovanja organizacije, značajke eksternalizacije, vitke proizvodnje te trendove u menadžmentu kao što su potpuno upravljanje kvalitetom, učeća organizacija i reinženjering poslovnih procesa. Studentima prve godine preddiplomskog stručnog studija Poduzetništvo nastavnica je u okviru kolegija ''Poslovno komuniciranje'' održala predavanja na temu timskog rada i vođenja s naglaskom na proces komuniciranja.

Doc. dr. sc. Danijela Madžar predavanja je održala studentima prve godine preddiplomskog stručnog studija Održivi agroturizam, i to u okviru kolegija ''Osnove turizma'' na temu ''Menadžment kulturnog turizma''. Studentima su pojašnjeni koncept i oblici kulturnog turizma, istaknuta je autentičnost kao važan dio turističkog iskustva, a dan je osvrt i na ulogu pripovijedanja priča u turističkoj valorizaciji kulturne baštine (tzv. storytelling) te su predočeni primjeri najkreativnijih turističkih inovacija u protekloj godini. Studentima prve godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Poduzetništvo nastavnica je u okviru kolegija ''Menadžment'' održala predavanja na temu ''Menadžment i društveno odgovorno poslovanje'' pri čemu je pojasnila koncept, oblike i koristi koje proizlaze iz društveno odgovornog poslovanja, a uz niz pozitivnih primjera primjene koncepta, ukazano je i na neetične prakse poput ekomanipulacije (engl. greenwashing).

Helena Brekalo, mag. ing. arg. s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta na Veleučilištu u Rijeci gostovala je u svrhu stručnog usavršavanja u području poljoprivredne botanike, ljekovitog i medonosnog bilja kod doc. dr. sc. Slavice Dudaš te dr. sc. Vesne Kovačević na stručnom studiju Održivi agroturizam. Tom je prilikom, osim usavršavanja u Rijeci, posjetila i Poljoprivredni odjel u Poreču. Obavijest o Erasmus mobilnosti Helene Brekalo, mag. ing. arg. objavljena je i na mrežnim stranicama partnerske institucije: http://aptf.sum.ba/hr/8-naslovnica/3510-erasmus-mobilnosti-u-rijeci.html

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika