Skoči na glavni sadržaj

U okviru Erasmus+ programa mobilnosti u razdoblju od 6. 3. - 10. 3. 2023. Veleučilište u Rijeci je posjetio nastavnik partnerske institucije Polytechnic Institute of Beja iz Portugala, Luis Miguel Luz.

Luis Miguel Luz je i suosnivač društvene tvrtke MyFarm.com osnovane s ciljem da omogući poljoprivrednicima da izravno plasiraju svoje proizvode potrošačima preko web platforme Adelaide.Farm koristeći virtualne povrtnjake.

Nastavnika su ugostili te razmijenili nastavna iskustva kao i iskustva vezana uz programe mobilnosti prodekanica za međunarodnu suradnju Veleučilišta u Rijeci dr. sc. Eda Ribarić Čučković, Erasmus+ koordinatorica Martina Sudac, povjerenik za međunarodnu suradnju na studiju Održivi agroturizam Mladen Marinac te dr. sc. Melita Vojinović Zec.

Gost predavač je za studente prijediplomskog stručnog studija Održivi agroturizam u Rijeci održao zanimljiva predavanja na temu razvoja poduzetništva u ruralnim područjima. Predavanja su održana studentima druge godine studija u okviru kolegija ''Planiranje i upravljanje ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom'' (nositeljica kolegija dr. sc. Melita Zec Vojinović). Luis Miguel Luz ujedno je studentima druge i treće godine studija Održivi agroturizam predstavio matičnu instituciju te ih pozvao da sudjeluju u programu Erasmus+ i iskoriste mogućnosti koje im se nude kako bi upoznali druge kulture, stekli nova prijateljstva i proširili vidike.

Dana 9. 3. 2023. nastavnika su na Poljoprivrednom odjelu u Poreču ugostile pročelnica odjela dr. sc. Ivana Dminić Rojnić te nastavnica dr. sc. Martina Peršić. Tijekom posjete ujedno je organizirano druženje s dolaznim studentima s institucije Polytechnic Institute of Beja koji u ovom semestru studiraju na prijediplomskom stručnom studiju Mediteranska poljoprivreda. U ugodnom razgovoru dotaknute su teme ruralnog razvoja, poduzetništva u ruralnim područjima, kao i dezertifikacije ruralnih područja te su razmatrani mogući smjerovi razvoja buduće suradnje.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju te se radujemo nastavku suradnje s partnerskom institucijom Polytechnic Institute of Beja!


Ured za međunarodnu suradnju Veleučilišta u Rijeci

Studij
Stručni prijediplomski studij Mediteranska poljoprivreda
Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika