Skoči na glavni sadržaj

Od akademske godine 2022./2023. na Veleučilištu u Rijeci studenti upisuju preddiplomske stručne studije Informatika i Telematika u koje su uključeni inovirani sadržaji, usklađeni sa suvremenim trendovima iz područja i zahtjevima tržišta rada. 


PREDDIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ INFORMATIKA
Program preddiplomskog studija Informatika na Veleučilištu u Rijeci inoviran je kako bi studenti kroz vođene praktične projekte stekli kompetencije koje su izuzetno tražene na tržištu rada.  
Među kompetencijama koje osiguravaju brzo zapošljavanje i iznadprosječna primanja u ovom inoviranom programu posebno se ističu one vezane za developere kao što su: razvoj mobilnih i web aplikacija te IoT sustava, kompetencije vezane uz primjenu umjetne inteligencije, kibersigurnost, digitalni marketing, razvoj poslovne ideje i poduzetničko razmišljanje, multimedija i 3D modeliranje, baze podataka i računalne mreže.  
Dodatne praktične kompetencije studenti stječu u renomiranim partnerskim tvrtkama iz IT sektora. 

POPIS KOLEGIJA


PREDDIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ TELEMATIKA
Telematika je moderni studij elektrotehnike čiji sadržaj je usklađen s programom Europske komisije „Digitalna Europa“, vrijednim više od 7,5 milijardi eura, koji ima za cilj provesti digitalnu transformaciju cjelokupnog gospodarstva i društva Europske unije tijekom ovog desetljeća. Tijekom studija uče se rješavati problemi iz prakse primjenom različitih programskih jezika, znanja iz elektronike i telekomunikacija, ali i znanja iz uzbudljivih područja poput robotike, automatizacije, kibernetičke sigurnosti i strojnog učenja navedenih u programu „Digitalna Europa“. Studij je stručni, pa se uči kroz praktičan rad u laboratorijima i projektne zadatke. 

POPIS KOLEGIJA