Skoči na glavni sadržaj

Prošlog tjedna Ivan Šimac, pred. sudjelovao je na radionici i hackathonu posvećenom umjetnoj inteligenciji u sportu, održanom u prekrasnom gradu Gentu u Belgiji. Događaj je okupio stručnjake, entuzijaste i inovatore iz cijelog svijeta s jednim zajedničkim ciljem - istražiti kako umjetna inteligencija može transformirati svijet sporta.

Tijekom radionice sudionici su imali priliku naučiti o najnovijim trendovima i tehnologijama u primjeni umjetne inteligencije za analizu sportskih podataka. Diskusije su se vrtjele oko korištenja AI-a za poboljšanje treninga, strategije igre i fan iskustva, kao i za prevenciju ozljeda.

Kao izazov se trebao razviti sustav umjetne inteligencije za sport padel, brzo rastući reketni sport koji kombinira elemente tenisa, skvoša i badmintona. Izrađeni sustav oslanja se na napredne algoritme za analizu podataka iz igre, obuhvaćajući praćenje pokreta igrača, analizu udaraca i strategijsko planiranje. Postignuti cilj omogućuje trenerima dobivanje podataka u realnom vremenu, uz dobivanje detaljnih uvida i preporuka koji bi mogli unaprijediti njihovu igru i strategije.

Izrađeni sustav osvojio je odlično treće mjesto!

Studij
Stručni diplomski studij Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima
Stručni prijediplomski studij Informatika
Slika
Slika
Slika