Skoči na glavni sadržaj

Studenti Veleučilišta u Rijeci od ožujka imaju svoje nove predstavnike u Studentskom zboru. Studentski izbori provedeni su 29. 3. 2023. te je u razdoblju koje slijedi održana i konstituirajuća sjednica Studentskog zbora, gdje su se izabrani studenti predstavili, neki i tek upoznali, te izabrali kolege na rukovodeće funkcije. Antonio Pleše, student prve godine prijediplomskog stručnog studija Informatika novi je predsjednik Studentskog zbora, te će rukovoditi Studentskim zborom u sljedećem mandatu. Student Patrik Šlat izabran je za njegova zamjenika, dok je studentica Lea Bogović s prve godine prijediplomskog stručnog studija Cestovni promet izbrana za tajnicu Studentskog zbora.

Navedeni studenti zajedno s kolegama Alenom Abdulahovićem i Ivom Livaić čine Predsjedništvo Studentskog zbora na čijem je čelu novoizabrani predsjednik Predsjedništva Studentskog zbora Alen Abdulahović, student druge godine stručnog diplomskog studija Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima i dugogodišnji aktivni član Udruge studenata Veleučilišta u Rijeci, koji će svoje bogato iskustvo prenijeti novim članovima tijekom zajedničke suradnje. Za Studentskog pravobranitelja Veleučilišta u Rijeci izabran je student Matija Leskovar sa stručnog diplomskog studija Sigurnost na radu koji će osigurati pomoć studentima u pogledu ostvarivanja njihovih prava na temeljima načela nezavisnosti, ravnopravnosti i povjerljivosti.

Na konstituirajućoj sjednici odabrani su i predstavnici studenata u Vijeću Veleučilišta u Rijeci, a to su po funkciji Antonio Pleše, Alen Abdulahović i Matija Leskovar.