Skoči na glavni sadržaj
Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilište u Mostaru

U okviru programa međunarodne mobilnosti Erasmus+, projekt KA107 - partnerska zemlja Bosna i Hercegovina u razdoblju od 25.10.2021. – 6.11.2021. Ivan Šimac, asistent na Veleučilištu u Rijeci boravio je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Mobilnost je realizirao u svrhu poučavanja i osposobljavanja te je pritom unaprijedio je svoje nastavničke i radne kompetencije, odnosno praktično znanje i započeo znanstvenu suradnju na radu u domeni umjetne inteligencije, a o stečenom iskustvu navodi sljedeće:

''Kao nastavnik, sudjelovao sam u planiranju i izvođenju dva kolegija. Također, sudjelovao sam u provedbi projekta izrade eDnevnika za potrebe škola BiH. U znanstvenom smislu, započeta je suradnja na znanstvenom radu u domeni umjetne inteligencije – detekcija objekata. Samim time, razina znanja je unaprijeđena.

U sklopu održavanja nastave dani su osobni doprinos i spoznaje u domeni znanstvene naravi kolegija. Za potrebe nastave, komunicirane su različitosti u pristupu i mogućnostima dviju zemalja (Hrvatska i BiH) kako bi studenti spoznali mogućnosti drugačijeg pristupa radu (konkretnije – izrada CMS-a za škole).

S obzirom da sam radio na projektu informatizacije škola u BiH, bio sam dio tima od deset osoba pri čemu je komunikacija povremeno bila na engleskom jeziku zbog korištenih tehnologija.''

 

Zahvaljujemo partnerskoj instituciji i svim profesorima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi ovog posjeta na gostoprimstvu i susretljivosti. Vjerujemo da će daljnja znanstvena suradnja biti uspješna, kao i da će se nastaviti i u nekim drugim projektima!

Ured za međunarodnu suradnju Veleučilišta u Rijeci


Slika
Slika
Slika