Skoči na glavni sadržaj

Na Veleučilištu u Rijeci 26. 10. 2023. održana je Konferencija o zaštiti prava djece u prometu - Gdje smo i što još moramo učiniti?

Konferencija je organizirana u suradnji Ureda pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske i Veleučilišta u Rijeci, u povodu Nacionalnog dana sigurnosti prometa na cestama.

Uz plenarna izlaganja Ureda pravobraniteljice za djecu, predstavnika Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te inozemnog izlagača, predstavnika Europskog vijeća za sigurnost prometa (European Transport Safety Council -ETSC), održana su tri panela na kojima su stručnjaci iz različitih područja raspravljali o obrazovanju za sigurnost u prometu, zdravlju djece i intervenciji sustava socijalne skrbi te cestovnoj infrastrukturi, sigurnosti vozila i upravljanju sigurnošću.

U okviru panela Obrazovanje za sigurnost u prometu Ivana Tomić prezentirala je temu Provedba edukacije i mjera u cilju povećanja sigurnosti djece u prometu - iskustva iz Rijeke.

U okviru panela Cestovna infrastruktura, sigurnost vozila, upravljanje sigurnošću dr. sc.tech. Ivica Barišić prezentirao je temu Projektiranje sigurne prometne infrastrukture prema smjernicama Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa

Na Konferenciji su izneseni prijedlozi zaključaka za daljnje zajedničko djelovanja u zaštiti djece u prometu.

Studij
Stručni diplomski studij Promet
Stručni prijediplomski studij Cestovni promet
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika