Skoči na glavni sadržaj
NAŠE ERASMUS ISKUSTVO - Portugal

Ideja odlaska na Erasmus oduvijek nam se činila zanimljivom i primamljivom, ali i neostvarivom i nedostižnom. No, u razgovoru s kolegama s fakulteta i Uredom za međunarodnu suradnju saznali smo mnogo korisnih informacija te uvidjeli da to i nije toliko neostvarivo.

Unutar nekoliko mjeseci sredili smo dokumentaciju, vrijeme je proletjelo i već smo se našli u malenom gradiću Beja u Portugalu kao studenti fakulteta Instituto Politécnico de Beja.

Studiranje na fakultetu Instituto Politécnico de Beja omogućilo nam je da upoznamo portugalski „svijet“ zaštite na radu i način na koji on tamo funkcionira, stekli smo dodatna znanja kroz rad u laboratoriju, samostalne izrade raznih projekata, ali i odrađivanje kraće prakse u portugalskim tvornicama i hotelu.

Prekomjerno uživanje u fantastičnoj portugalskoj hrani, ali i vrhunskim portugalskim vinima, upoznavanje portugalske kulture i divnih, srdačnih Portugalaca, učenje portugalskog jezika te druženje, putovanja i tulumarenja s našim Erasmus prijateljima, učinili su naše Erasmus iskustvo nezaboravnim.

Odlazak na Erasmus preporučili bismo svima. Ovaj program donosi pregršt mogućnosti koje treba iskoristiti, jer na kraju ostaje predivno iskustvo koje se pamti cijeli život…

 

Doris Polegubić

Dea Sauko

Martina Goričanec

Domagoj Šantek

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika
Slika