Skoči na glavni sadržaj
Naše ERASMUS putovanje

Naše Erasmus putovanje bilo je u početku neostvarivo  i nedohvatljivo, bar nam se tako činilo, ali uz puno truda i želje u konačnici ispunjeno. Moja želja za time započela je puno ranije, otprilike prije 3 godine, a tek nedavno ostvarena. U tu priču uvukla " sam i kolegicu Marcelu Zagorac te smo se tako u 10 mjesecu prošle godine uputile u Španjolsku u Barcelonu. Na aerodromu nas je dočekao radnik vinarije Jane Ventura i naš sada jako dobar prijatelj Xavi koji nam je vedrim osmijehom dao naslutiti da nismo mogle bolje izabrati.

Naime mi nismo išle na Erasmus razmjenu studenata u svrhu studijskog boravka već na stručnu praksu u vinariju Jane Ventura koja nas je prihvatila kao da smo oduvijek i bile članovi njihove male poslovne obitelji. Potrudili su se da nam to iskustvo bude čim ljepše, zabavnije i poučnije. Strpljivo su nas podučavali svim poslovima u vinariji i sa povjerenjem i bez imalo sumnje nam sve prepuštali. Svaki radni dan bio je ispunjen smijehom i veseljem koje se nastavljalo i nakon posla uz neiscrpna druženja.

Slobodno vrijeme koristile smo za odlazak na izlete, te smo tako posjetile mnoštvo predivnih katalonskih mjesta, istražile najpoznatije barcelonske kvartove te sa kolegama obišle najpoznatije katalonske vinske regije Priorat i Montsant. Imale smo prilike probati najbolje Cave (katalonski pjenušci) na Gran Reserva Cava festivalu, ali i najbolja vina iz okolice od kojih su neke berbe datirale čak iz 1998 godine.

Ovo iskustvo obogatilo nas je kao osobe, ali i kao buduće vinarke, dalo nam je vjetar u leđa i žeđ za još sličnih budućih iskustava. Zbog toga preporučamo svima da se odvaže i iskoriste priliku koju Erasmus pruža te odu u pustolovinu za kojom neće požaliti. 
Dalo bi se još jako puno pisati i prepričavati o ovom putovanju, ali ipak je bitnije da sami stvorite svoje priče i uspomene. 

Za kraj bih samo spomenula kako nije lako našem smjeru pronaći poslodavce te da smo tu ako treba kome pomoći. 


Marcela Zagorac i Nina Vičić 

 

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika
Slika