Skoči na glavni sadržaj

U petak, 6. studenog 2020. godine s početkom u 12h održan je info dan za studente na kojemu su predstavljene opcije mobilnosti unutar programa individualne mobilnosti Erasmus+ i Ceepus.

Tom je prilikom prodekanica za međunarodnu suradnju, dr. sc. Eda Ribarić Čučković održala uvodnu prezentaciju u kojoj je detaljno informirala studente o opcijama mobilnosti koje im se pružaju u okviru Erasmus+ i CEEPUS programa mobilnosti.

Nakon prodekanice Ribarić Čučković kratku je prezentaciju održala i Erasmus koordinatorica Marijana Jakopič Ganić koja je studente pobliže upoznala s uvjetima prijave na natječaj, odnosno popunjavanjem natječajne dokumentacije. Pojasnila im je i nove oblike mobilnosti koje je EK uvela uslijed pandemije COVID.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Kwidzynu predstavila je njihova Erasmus koordinatorica, gđa Paulina Osuch, dok je Fakultet matematike i računalnih znanosti Sveučilišta u Lodzu predstavio student Atraf Mustafayev koji na našem Veleučilištu pohađa zimski semestar.

Nakon predstavljanja inozemnih institucija uslijedila su iskustva naših studenata. Studentica Marijana Ereiz javila se iz Španjolske, iz Madrida gdje je trenutno na mobilnosti u svrhu obavljanja stručne prakse. Studentica je iznijela pozitivna iskustva unatoč aktualnim ograničenjima kretanja, te je izrazila želju za nastavkom mobilnosti i u ljetnom semestru, i to u svrhu studijskog boravka na Polytechnic Institute of Beja u Portugalu, za što će aplicirati na aktualnom natječaju.

Također, svoja iskustva podijelio je i, sada već bivši student Veleučilišta u Rijeci, Bruno Polonijo, koji je u akademskoj godini 2018./2019. boravio na instituciji Polytechnic Institute of Braganca u Portugalu. Student je ukratko prepričao svoja iskustva vezana uz postupak prijave na natječaj za mobilnost u svrhu studijskog boravka, odlaska i smještaja u Braganci. Bruno je zaključio kako je mobilnost u programu Erasmus+ svakako jedna od najljepših uspomena koje je doživio tijekom svojeg visokoškolskog obrazovanja.

Nakon održanih izlaganja na pitanja studenata odgovarale su prodekanica za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica.

Info danu su prisustvovale i povjerenica za međunarodnu suradnju Poslovnog odjela, mr. sc. Anita Stilin, v. pred., koja je ujedno i ECTS koordinatorica Veleučilišta u Rijeci, te dr. sc. Ivana Dminić Rojnić, v. pred., povjerenica za međunarodnu suradnju Poljoprivrednog odjela.

 

Ured za međunarodnu suradnju

Veleučilišta u Rijeci

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika