Skoči na glavni sadržaj

Dana 11. listopada 2023. godine održan je "PolyRi Erasmus Day" na lokaciji Vukovarska 58 s početkom u 10:00 sati. To je bio događaj namijenjen informiranju studenata o mogućnostima individualne mobilnosti unutar programa Erasmus+ i CEEPUS. Na događaju su sudjelovali Martina Sudac, Erasmus koordinatorica, povjerenici za međunarodnu suradnju s raznih odjela Veleučilišta u Rijeci te predstavnici Erasmus studentske mreže.

Program događaja uključivao je prezentaciju programa mobilnosti, predstavljanje Erasmus studentske mreže, informacije o prijavama na natječaje i dokumentaciji potrebnoj za mobilnost te priliku za postavljanje pitanja. Tijekom događaja, koji je trajao do 16:00 sati, dijeljeni su letci kako bi potaknuli studente da se priključe Erasmus+ i CEEPUS mobilnosti.

Erasmus koordinatorica istaknula je prednosti programa mobilnosti te naglasila princip uključivosti i raznolikosti, posebno ističući podršku koju Erasmus+ program pruža osobama s posebnim potrebama i onima u nepovoljnom položaju.

Bivša studentica poduzetništva, bivša Erasmusovka i sadašnja predstavnica ESN-a, Marta Grabar, podijelila je vlastita iskustva studijskog boravka i prakse u inozemstvu te predstavila Erasmus studentsku mrežu - ESN Rijeka. Naglasila je ulogu i prednosti mreže te podršku koju pruža studentima tijekom mobilnosti, uključujući savjete o smještaju i pronalaženju prakse. Marta je također potaknula studente da se pridruže ESN mreži kao volonteri kako bi proširili kontakte s međunarodnim studentima, upoznali nove kulture i poboljšali jezične kompetencije, bez obzira na sudjelovanje u programu mobilnosti.
 

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika