Skoči na glavni sadržaj

U okviru CEEPUS programa mobilnosti (mreža BA-1402 - New teaching technologies and new applications in modernization of teaching at the Faculties of Technical Sciences in connection with the needs of small and medium enterprises in the environment) Veleučilište u Rijeci je u razdoblju od 9. - 15. 10. 2022. godine posjetio prof. dr. sc. Milan Tica sa Strojarskog fakulteta Sveučilišta u Banja Luci, Bosna i Hercegovina.

Prof. dr. sc. Tica je za studente Preddiplomskog stručnog studija Sigurnost na radu održao zanimljiva i korisna predavanja u okviru kojih je predstavio teme Sigurnosna tehnika i Prikaz slučaja zapaljenja vozila. Predavanja su održana u okviru kolegija Ergonomija i sigurnost kod nositeljice kolegija Kristine Dundović, v. pred. Prof. dr. sc. Tica ujedno je studentima predstavio svoju matičnu instituciju te ih pozvao da se uključe u program CEEPUS i dio studijskog boravka provedu na Strojarskom fakultetu Sveučilišta u Banja Luci.

Tijekom ugodnog druženja prof. dr. sc. Tica, prodekanica za međunarodnu suradnju dr. sc. Eda Ribarić Čučković, pročelnica Odjela sigurnosti na radu Erika Gržin i Kristina Dundović, v. pred. razgovarali su o načinu organizacije i izvođenja nastave na dvjema institucijama, studijskim programima koji se izvode i specifičnostima ustanova, kao i o mogućnostima daljnje suradnje u okviru, ali i izvan programa CEEPUS. Prodekanica Ribarić Čučković je profesoru prigodno uručila znanstveno-stručni časopis Zbornik Veleučilišta u Rijeci – Journal of the Polytechnic of Rijeka uputivši poziv njemu i kolegama s njegove matične institucije za prijavu radova za idući broj.

Zahvaljujemo profesoru Tici na posjetu te se radujemo nastavku suradnje!


Ured za međunarodnu suradnju Veleučilišta u Rijeci


 

Oznake / Tags
Slika