Skoči na glavni sadržaj

U razdoblju od 2. 5. – 6. 5. 2022. na Veleučilištu u Rijeci su u okviru programa mobilnosti CEEPUS, mreža Applied Economics and Management (SK-0044), gostovale nastavnice s Fakulteta ekonomije i menadžmenta Slovačkog sveučilišta poljoprivrede u Nitri, dr. sc. Jana Galova, voditeljica CEEPUS mreže, i dr. sc. Anna Mravcova. Nastavnice su održale zanimljiva predavanja studentima Specijalističkog diplomskog stručnog studija Poduzetništvo i studentima Specijalističkog diplomskog stručnog studija Sigurnost na radu.

Dr. sc. Jana Galova je u okviru kolegija Upravljanje marketingom studentima Poduzetništva održala predavanja na temu Marketing management obuhvativši pritom sljedeće teme: Marketing segmentation, Targeting te Positioning.

Dr. sc. Anna Mravcova studentima Poduzetništva u okviru kolegija Menadžment te studentima Sigurnosti na radu u okviru kolegija Gospodarenje otpadom predstavila je temu Sustainable development in the era of environmental crisis pojasnivši koncept održivog razvoja s posebnim naglaskom na razvoj održivih ciljeva koje su definirali Ujedinjeni narodi, i to 8 ciljeva (Millennium Development Goals) za razdoblje do 2015. godine te 17 ciljeva (Sustainable Development Goals) za razdoblje do 2030. godine. U okviru izlaganja obuhvaćene su i sljedeće teme: Individual environmental responsibility and its limits te The need for sustainable human retreat.

U ugodnom druženju s nastavnicama iz Slovačke razmotrene su mogućnosti daljnje suradnje s Fakultetom ekonomije i menadžmenta u Nitri u okviru CEEPUS mreže Applied Economics and Management, ali i izvan CEEPUS programa.

Zahvaljujemo dr. sc. Galovoj i dr. sc. Mravcovoj na posjetu i zanimljivim predavanjima te se radujemo daljnjoj suradnji.


 

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika
Slika