Skoči na glavni sadržaj

Veleučilište u Rijeci su u razdoblju od 12. - 16. 10. 2020. godine posjetili prof. dr. sc. Tihomir Latinović i prof. dr. sc. Miroslav Rogić sa Strojarskog fakulteta Sveučilišta u Banja Luci, Bosna i Hercegovina. Profesori su boravili na Veleučilištu u Rijeci u sklopu CEEPUS programa mobilnosti, mreža „Nove tehnologije podučavanja i nove aplikacije u modernizaciji podučavanja na tehničkim fakultetima u odnosu na potrebe malih i srednjih poduzeća iz poslovnog okruženja“ (CIII-BA-1402-01 - New teaching technologies and new applications in modernization of teaching at the Faculties of Technical Sciences in connection with the needs of small and medium enterprises in the environment)

Tom su prilikom naši gosti održali gostujuća predavanja studentima treće godine preddiplomskog stručnog studija Informatika u okviru kolegija Informacijski sustav za potporu upravljanju i odlučivanju te studentima specijalističkog diplomskog stručnog studija Informatika u okviru kolegija Komunikacijske tehnologije prve godine studija i kolegija druge godine studija Informacijski sustav za potporu odlučivanju. Nastavnice domaćini gostujućim profesorima bile su dr. sc. Sabrina Šuman, v. pred. i doc. dr. sc. Snježana Babić, v. pred.   Gostujući profesori su se u svojim predavanja dotakli brojnih zanimljivih područja s naglaskom na sljedeće: inteligentni sustavi danas, metode umjetne inteligencije, IoT, Big data, izazovi skladištenja upravljanja i procesiranja Big data, digitalizacija industrijske proizvodnje, oblikovanje vizije industrijske proizvodnje 4.0 te novi oblici i modeli poslovanja s aspekta industrije 4.0.

U četvrtak, 15. 10. 2020. održan je sastanak i kratko druženje nastavnika Veleučilišta u Rijeci i gostujućih profesora na kojemu su prof. dr. sc. Latinović i prof. dr. sc. Rogić predstavili ustanovu s koje dolaze, kao i oblike međunarodne suradnje u koje su aktivno uključeni, i to u okviru Erasmus+ KA107 programa mobilnosti, kao i u okviru CEEPUS programa mobilnosti.

Na kraju sastanka načelno su dogovoreni daljnji vidovi znanstvene i stručne suradnje Sveučilišta u Banja Luci i Veleučilišta u Rijeci.

Služba za međunarodnu suradnju

Veleučilišta u Rijeci

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika