Skoči na glavni sadržaj

U ljetnom semestru ak. god. 2022./2023. na Veleučilištu u Rijeci svoje Erasmus iskustvo stjecat će devet studenata s partnerskih institucija Polytechnic Institute of Bragança (Portugal), Polytechnic Institute of Beja (Portugal) te Universita degli Studi di Torino (Italija), i to na studijima Telematika, Mediteranska poljoprivreda i Poduzetništvo.

U utorak 28. 2. 2023. održan je Welcome day za dolazne Erasmus+ studente koji će ljetni semestar provesti u Rijeci na studijima Poduzetništvo i Telematika. Studente su pozdravili i poželjeli im dobrodošlicu prodekanica za međunarodnu suradnju Veleučilišta u Rijeci dr. sc. Eda Ribarić Čučković, Erasmus+ koordinatorica Martina Sudac, povjerenice za međunarodnu suradnju dr. sc. Anita Stilin (za Poslovni odjel) i dr. sc. Andrea Andrijašević (za studij Telematika) te Matija Tomšić, ''student buddy''. Predstavnica Erasmus studentske mreže Rijeka, Leona Kurti, predstavila je dolaznim studentima aktivnosti i događanja u organizaciji ESN Rijeka, kao i prednosti sudjelovanja u mreži te im poželjela dobrodošlicu i pozvala ih da im se pridruže.

U ponedjeljak 6. 3. 2023. održan je Welcome day u Poreču za petoricu studenata iz Portugala koji u ljetnom semestru studiraju na Poljoprivrednom odjelu Veleučilišta u Rijeci. Uz prodekanicu za međunarodnu suradnju dr. sc. Edu Ribarić Čučković i Erasmus+ koordinatoricu Martinu Sudac, studente su dočekali i poželjeli im dobrodošlicu dr. sc. Ivana Dminić Rojnić, pročelnica Poljoprivrednog odjela i povjerenica za međunarodnu suradnju Odjela, nastavnici kod kojih će dolazni studenti u ovom semestru imati nastavu dr. sc. Kristijan Damijanić i dr. sc. Martina Peršić, kao i predstavnik studenata Anton Miletić koji će dolaznim studentima biti ''student buddy''.

Našim dolaznim Erasmusovcima želimo ugodan boravak na Veleučilištu u Rijeci, uspješno studiranje i nezaboravne trenutke! Vjerujemo da će im ova Erasmus+ avantura omogućiti stjecanje novih prijateljstava, širenje vidika te da će predstavljati pozitivno i vrijedno životno iskustvo. Ujedno se nadamo i da će njihov boravak na Veleučilištu u Rijeci biti poticaj i našim studentima da iskoriste mogućnosti Erasmus+ programa i odvaže se otputovati na neku od partnerskih institucija kako bi tamo proveli dio svoga studija ili realizirali stručnu praksu u inozemstvu u okviru programa Erasmus+.


Ured za međunarodnu suradnju Veleučilišta u Rijeci


Natječaji za odlaznu Erasmus+ mobilnost studenata dostupni su u okviru izbornika NATJEČAJI MOBILNOST.


Studij
Stručni prijediplomski studij Poduzetništvo
Stručni prijediplomski studij Mediteranska poljoprivreda
Stručni prijediplomski studij Telematika
Slika
Slika
Slika
Slika