Skoči na glavni sadržaj

Za studente 1. godine stručnog prijediplomskog studija Održivi agroturizam organizirano je u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. godine gostujuće predavanje u okviru kolegija Osnove turizma.

Predavanje na temu "Razvoj turističkog proizvoda u otežanim okolnostima" održala je Sonja Jelušić Marić, mag. oec, direktorica Turističke zajednice Grada Bakra.

U okviru predavanja predstavljen je Grad Bakar kao turistička destinacija koja nudi niz znamenitosti, posebnosti i događanja koje vrijedi posjetiti. Korištenjem konkretnih primjera i iskustva iz prakse opisane su pojedine faze razvoja turističkog proizvoda. Istaknuti su primjeri interpretacije baštine koji su nagrađeni nizom međunarodnih priznanja. Poseban naglasak stavljen je na predstavljanje inovativnih turističkih proizvoda: igrificirane šetnje „Zaigrani Bakar“ koja uz mozgalice, zapažalice i izazove vodi posjetitelje u istraživačko upoznavanje grada, te igrificirane ture nazvane „Frankopanska avantura“, koja baštinu interpretira rješavanjem zagonetki koje se nalaze na interpretacijskim pločama.

Zanimljivo izlaganje zaokruženo je podjelom brošura s uputama i pozivom na istraživačko upoznavanje Bakra i njegove okolice.

Slika