Skoči na glavni sadržaj

Od 17. - 19. 6. 2021. godine održano je virtualno događanje ''International days'' u organizaciji Sveučilišta Powislanski u Kwidzynu i partnera među kojima je i Veleučilište u Rijeci. Svi zainteresirani događanje su mogli pratiti uživo putem kanala Youtube te društvene mreže Facebook.

Sudionici događanja imali su priliku sudjelovati u raspravi o brojnim temama vezanim uz internacionalizaciju visokih učilišta, razmijeniti iskustva te se upoznati s primjerima dobre prakse na visokim učilištima, uključujući i one tijekom pandemije.

Prvoga dana, u okviru sekcije na kojoj su predstavljeni benefiti Erasmus+ programa i mogućnosti studiranja u inozemstvu na partnerskim institucijama, Erasmus koordinatorica Veleučilišta u Rijeci, Marijana Jakopič Ganić predstavila je Veleučilište u Rijeci.

Dana 18. 6. 2021. na događanju su u okviru teme ''Support of foreign students by universities, also during the pandemic'' aktivno sudjelovali i Erasmus+ studenti Veleučilišta u Rijeci te iznijeli vlastita iskustva, i to:

  • dolazni studenti - Jakub Durco (University in Prague), Atraf Mustafayev (University in Lodz), Pietro Mauro Giraudo (University of Turin) te
  • studentice Veleučilišta u Rijeci - Anita Brkić koja je svoje Erasmus iskustvo stekla obavljajući praksu u Njemačkoj u tvrtki Audi AG i Marijana Ereiz koja je trenutno na mobilnosti u Portugalu na instituciji Polytechnic Institute of Beja, a prethodno je završila mobilnost u svrhu obavljanja stručne prakse u Madridu.

Zahvaljujemo svim sudionicima događanja, a posebno našim dolaznim i odlaznim studentima koji su odlučili podijeliti vlastita iskustva i time potaknuti i ohrabriti i ostale studente da se odluče iskoristiti sve prednosti programa mobilnosti.

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika