Skoči na glavni sadržaj

U sklopu obilježavanja jubilarne 30. Vinistre, Međunarodne izložbe vina i vinarske opreme studenti, djelatnici i nastavnici Poljoprivrednog odjela proveli su brojne aktivnosti. 

U dvorani Istarske sabornice u Poreču u ponedjeljak 6. svibnja održala se po treći put posebna vinska radionica „5 za 5 studija vinarstva“ na kojoj su naši alumni, studenti David Deklić, Mario Franković, Josip Barišić, Alen Matelić i Denis Prelac prezentirali svoja vina, a neka od njih su i najbolje ocijenjena vina unutar pojedinih kategorija na ovogodišnjoj Vinistri.

U četvrtak 9. svibnja studenti prve godine stručnog prijediplomskog studija Mediteranska poljoprivreda sudjelovali su u pripremi Vinistrinog i Veleri zajedničkog izložbenog dijela gdje je predstavljena retrospektiva 30 godina Vinistre i pregled vrijednih sačuvanih materijala.

Tijekom same manifestacije Vinistre u dvorani Žatika u Poreču u periodu od 10. do 12. svibnja 2024. na štandu Veleučilišta u Rijeci studenti stručnog prijediplomskog studija Vinarstvo izlagali su i prezentirali svoja studentska vina. Studentski štand posjetili su brojni uvaženi gosti lokalnih i državnih institucija, od kojih sa zadovoljstvom ističemo predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića sa suradnicima. 

U sklopu izložbe također je već tradicionalno upriličena i podjela diploma za studentska vina studentima druge godine stručnog prijediplomskog studija Vinarstvo za njihove samostalne vinifikacije vina. Zlatnu diplomu za vino Malvazije istarske berbe 2023. dobio je Leonardo Ošo, dok su srebrnu diplomu dobili Marijan Vrhovec i Antonio Matošović.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim studentima, nastavnicima i kolegama na velikom angažmanu. 

Udruzi Vinistra posebno hvala na dugogodišnjoj podršci i suradnji.

 

Studij
Stručni diplomski studij Vinarstvo
Stručni prijediplomski studij Vinarstvo
Slika
Slika
Slika
Slika