Skoči na glavni sadržaj
Posjet Polytechnic Institute of Bragança; Campus de Santa Apolónia - Portugal

U sklopu programa  Erasmus+ (Job shadowing) za mobilnost nenastavnog osoblja dr. sc. Sanja Grakalić Plenković, voditeljica Knjižnice Veleučilišta u Rijeci, posjetila je tijekom 15. po redu IPB Erasmus tjedna, od 13. do 17. svibnja, Polytechnic Institute of Bragança.

Radi se o knjižnici čije knjižnično djelovanje obuhvaća široki spektar sudjelovanja u obrazovanju i istraživanju na Institutu u Bragançi, čija se knjižnična i obrazovna djelatnost, a osobito repozitorij radova studenata i nastavnika (Digitalna knjižnica IPB-a; Biblioteca Digital do IPB; https://bibliotecadigital.ipb.pt/?locale=pt_PT), ubrajaju među najpoznatije i najcitiranije u Portugalu, te pružaju i promiču otvoren pristup znanstvenoj literaturi koju je izradila akademska zajednica IPB-a, integraciju, vidljivost i razmjenu znanstvenih informacija.

Posjet je uključio dva seminara i dvije radionice za knjižničare koje je održala voditeljica knjižnice, gđa Clarisse do Céu Pais, uz pomoć svojih knjižničara, a kojoj je prisustvovalo 12 knjižničara visokoškolskih knjižnica iz različitih europskih visokoškolskih ustanova. Svi knjižničari predstavili su prezentacijama i predavanjima i svoje knjižnice, uspoređujući i proširivši time svoja iskustva i znanja.

Sudionici skupa imali su mogućnost i posjetiti i uz stručno vodstvo upoznati staru jezgru Bragançe i regiju Alto Douro, poznatu po proizvodnji vina, te sudjelovati u popularnoj utrci Erasmus – para todos – for all.

U prilogu dio knjižnica i čitaonica IPB-a i knjižničari IPB-a (fotografije autorice).  

Oznake / Tags
Slika
Slika
Slika
Slika