Skoči na glavni sadržaj
Sadnja majčine dušice u Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a u Staroj Sušici

Studenti prve godine Održivog agroturizma zasadili su 2000 sadnica majčine dušice (Thymus vulgaris L.) u Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a u Staroj Sušici. Time je 11. lipnja 2021. godine zasnovan trogodišnji pokusni nasad majčine dušice u kojem će se provoditi istraživanje djelovanja biostimulatora na porast, prirod i kvalitetu majčine dušice.
Nasad će poslužiti i za praktičnu nastavu praćenja uzgoja aromatičnog i ljekovitog bilja, za istraživanja u okviru završnih radova te za razvoj novih proizvoda na bazi majčine dušice.

Veleučilište u Rijeci i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a u Staroj Sušici prije četiri godine, u lipnju 2017., potpisali su sporazum o suradnji u području istraživanja i razvoja, obrazovanja i edukacija, organizacije stručnih skupova i izdavaštva, promotivnih aktivnosti i ostalih aktivnosti od zajedničkog interesa.
Tim sporazumom Centar je postao i nastavno-tehnološka baza te je dogovorena suradnja s još 30-ak poljoprivrednih gospodarstava radi mogućnosti obavljanja semestralne stručne prakse studenata Održivog agroturizma.

 

Studij
Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam
Slika
Slika