Skoči na glavni sadržaj

1. BROJ MJESTA ZA UPIS

red. br.

Naziv studija – mjesto izvođenja studija

Upisna mjesta

Redoviti studij

Izvanredni studij

državljani RH/EU

državljani trećih zemalja (izvan EU)

1.

specijalistički diplomski stručni studij Promet - Rijeka

2

13

2

2.

specijalistički diplomski stručni studij Poduzetništvo - Rijeka

3

10

2

3.

specijalistički diplomski stručni studij Sigurnost na radu  - Rijeka

7

14

2

4.

specijalistički diplomski stručni studij Informacijske tehnologije

 u poslovnim sustavima - Rijeka

1

16

2

 

 

 

 

 

 

 

 

2. UVJETI UPISA

Za upis na specijalističke diplomske stručne studije mogu se prijaviti osobe koje su završile istovrsni studij u minimalno trogodišnjem trajanju i osobe koje su završile odgovarajući razlikovni program na Veleučilištu u Rijeci. Pravo upisa stječe se putem razredbenog postupka koji obuhvaća vrednovanje uspjeha na prethodnom studiju.

3.    PRIJAVE ZA RAZREDBENI POSTUPAK

Prijave za sve specijalističke diplomske stručne studije koji se izvode u Rijeci predaju se osobno u uredovno vrijeme Studentske referade ili na adresu e-pošte evidencija@veleri.hr .
Prijave se podnose na posebnom obrascu, koji se preuzme na web stranicama Veleučilišta u Rijeci na poveznici (OBRAZAC PRIJAVE)  i to od 5. listopada 2022. do 10. listopada 2022. godine do 11:00 sati. 

Uz obrazac prijave treba priložiti:
a)    rodni list iz sustava e-Građani;
b)    domovnicu iz sustava e-Građani; 
c)    svjedodžbu/diplomu ili uvjerenje o završenom prethodnom studiju te prijepis ocjena sa završenog studija ili dopunsku ispravu o  studiju (pristupnici koji su završili preddiplomski stručni studij na Veleučilištu u Rijeci ne moraju dostavljati dokaz o završetku studija ukoliko nisu imali promociju kao ni prijepise ocjena, jer taj podatak postoji u informacijskom sustavu) 
d)    dokaz o uplati troškova razredbenog postupka, u iznosu od 160,00 kuna uplaćenih na žiro-račun Veleučilišta u Rijeci (IBAN: HR6824020061100451485, poziv na broj: OIB pristupnika-160), uz naznaku “za razredbeni postupak”; 


Prijave bez traženih priloga neće se razmatrati.

Državljani zemalja EU prijavljuju se za upis i studiraju u okviru upisnih kvota za državljane RH.
Državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u Republici Hrvatskoj imaju pravo na visoko obrazovanje pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani.


4.    RAZREDBENI POSTUPAK

Način bodovanja na temelju kojeg se rangiraju kandidati je sljedeći:

-    prosjek ocjena svih položenih ispita završenog preddiplomskog studija – 100 % bodova
-    dobitnici Rektorove/Dekanove nagrade imaju IZRAVNI upis na odabrani studijski program 
-    kandidati koji su završili razlikovne programe na Veleučilištu u Rijeci 60 % bodova stječu na osnovi prosječne ocjene svih položenih ispita na završenom preddiplomskom ili dodiplomskom studiju, a 40 % bodova temeljem prosječne ocjene svih položenih ispita na razlikovnom programu. 

5.    PROVEDBA UPISA

Upis na studij obavlja se prema rezultatima ostvarenim u razredbenom postupku.
Upisi na sve specijalističke diplomske stručne studije će se provoditi 12. listopada 2022. prema rasporedu koji će  naknadno biti objavljen. 
Kandidati koji su ostvarili pravo upisa, a u propisanom roku ne pristupe upisu, gube pravo upisa. 

Svi ostali uvjeti razredbenog postupka i upisa su definirani u Natječaju za upis u I. godinu na specijalističke diplomske stručne  studije Veleučilišta u Rijeci  u  akademskoj godini 2022./2023., KLASA:   602-01/22-01/19, URBROJ: 2170-57-02-22-4/ML od 15. travnja 2022.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Studentskoj referadi na adresi Veleučilišta u Rijeci, Vukovarska 58, tel. 051/677-211 te na web stranicama Veleučilišta u Rijeci,  https://www.veleri.hr .