Skoči na glavni sadržaj

U organizaciji Hrvatskog društva željezničkih inženjera (HDŽI) i Veleučilišta u Rijeci u petak 23. studenoga 2018. održan je stručni skup "Modernizacija željezničkog čvorišta Rijeka".
Na skupu su predstavljeni infrastrukturni projekti vezani uz željeznicu i Luku Rijeka, njihove faze izvođenja i implikacije na kvalitetu prometnih rješenja na riječkom području.
Izlaganja na skupu održali su predstavnici investitora (HŽ Infrastruktura, Lučka uprava Rijeka), projektanta (IGH d. d., Granova d. o. o.), prijevoznika (HŽ Putnički prijevoz) te predstavnik HDŽI-ja i Siemensa. Zanimljivo izlaganje održao je Damir Pilepić, predavač na Veleučilištu u Rijeci, na temu „Mogućnost implementacije lake gradske željeznice na postojećoj željezničkoj infrastrukturi“.
Stručnom skupu odazvao se velik broj sudionika članova Hrvatskog društva željezničkih inženjera, a nazočili su i predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza, Lučke uprave Rijeka, Građevinskog fakulteta u Rijeci te nastavnici Veleučilišta.

Studij
Stručni diplomski studij Promet
Stručni prijediplomski studij Željeznički promet
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika