Skoči na glavni sadržaj
Stručno usavršavanje u Lycée Louis de Foix i Lycée Odilon Redon

U okviru Erasmus+ programa za mobilnost nastavnika Dr.sc. Mario Staver, Dr.sc. Siniša Petrović i Kristijan Damjanić dipl. ing. posjetili su Lycée Odilon Redon, Pauillac i Lycée Louis de Foix, Bayonne u Francuskoj. Boravak je obuhvaćao usavršavanje u znanstvenom i nastavnom području i ostvaren je u periodu od 1. do 6. veljače 2016. godine.

U Lycée Odilon Redon ustanovi sličnog programa, koji se nalazi u vinskoj regiji Bordeaux, nastavnici Veleučilišta stekli su uvid u organizaciju i izvođenje nastave. Raspravili su mogućnosti razmjene nastavnika i studenata u sklopu Erasmus+ programa. Nastavnici su sudjelovali u nastavi kolegija Senzorika vina gdje su bili upoznati sa praktičnim izvođenjem organoleptičkog ocjenjivanja vina. Ostvarene su posjete u nekoliko poznatih podruma u vinskoj podregiji Medoc, gdje su razmijenjena mišljenja i stručna iskustva u različitim pristupima vinifikacija karakterističnih vinskih sorti, posebice crnih sorata koje su također zastupljene na našem području.

Drugi dio boravka proveli su u Lycée Louis de Foix, koji je smješten u regiji Baskija, gdje su posjetili obiteljska gospodarstva i čuli njihova iskustva u proizvodnji i prodaji lokalnih poljoprivrednih kultura. Također su razmijenili iskustva studiranja i mogućnost razmjene nastavnog osoblja između naših institucija.

 

Slika
Slika
Slika