Skoči na glavni sadržaj

U sklopu kolegija Osobna zaštitna sredstva i oprema studenti preddiplomskog stručnog studija Sigurnost na radu 9. lipnja 2022. posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Rijeke u pratnji nastavnika Mensura Ferhatovića, v. predavač i Maje Šupuković, asistent.

Svrha terenske nastave bila je upoznavanje studenata s osobnom zaštitnom opremom vatrogasaca (vatrogasnim vozilom, vatrogasnim intervencijskim odijelima, dišnim aparatima i ostalom zaštitom opremom pripadnika vatrogasne postrojbe).

Prezentaciju osobne zaštitne opreme održali su pripadnici vatrogasne postrojbe, Marko Kružić i Mihael Hat, koji su i naši studenti Odjela sigurnosti na radu.

Podsjetimo se,  Veleučilište u Rijeci je 2021. g. u ožujku potpisalo Sporazum o poslovnoj suradnji s Vatrogasnom zajednicom Primorsko-goranske županije, čime je studentima Odjela sigurnosti na radu omogućeno izvođenje stručne prakse, terenskih i praktičnih vježbi u prostorima Vatrogasne zajednice i na vatrogasnom poligonu u Šapjanama.

Potpisanim Sporazumom omogućena je međusobna suradnja stranaka potpisnica u kreiranju programa i izvođenju zajedničkih stručnih i znanstvenih konferencija, okruglih stolova, seminara i drugih skupova te druge oblike suradnje u cilju promicanja struke i svijesti o opasnostima od požara.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika