Skoči na glavni sadržaj
veleri_vinarstvo

U organizaciji tvrtke Syngenta u prostorima vinarije Tomaz u Motovunu u ponedjeljak 25. ožujka 2024. održano je predavanje na temu:  

1. Vinogradarski i vinarski potencijal rijetko zastupljenih istarskih autohtonih sorata vinove loze, koje je održao naš vanjski suradnik dr. sc. biotech. Marijan Bubola 

2. Novi proizvodi Syngente u programu zaštite s posebnim osvrtom na pojavu plamenjače prošle sezone te Vixeran, novo biološko gnojivo u primjeni u vinogradarstvu i maslinarstvu, koje je održao Nikica Grganović, mag. ing. agr. uime tvrtke Syngenta. 

Studenti su imali priliku upoznati se s aktualnom problematikom u zaštiti vinove loze koja je dio programa kolegija Zaštita bilja koji upravo slušaju u ljetnom semestru. Na kraju predavanja upriličena je i zakuska gdje su studenti mogli kušati vina vinarije Tomaz i kroz neformalne razgovore prokomentirati teme iz područja zaštite bilja, vinogradarstva i vinarstva s ostalim okupljenim proizvođačima i stručnjacima.

Ovakva vrsta terenske nastave omogućava direktan kontakt studenata, proizvođača i struke, što omogućava studentima da se upoznaju sa situacijom i prilikama u realnom sektoru te se tako način mogu kasnije lakše uključiti u gospodarstvo.

 

Slika
Slika