Skoči na glavni sadržaj

Veleučilište u Rijeci bilo je partner konferencije CASE 2024 (26. i 27. veljače 2024. u Zagrebu) o razvoju poslovnih i informatičkih sustava. Ove godine dvije su teme u fokusu: Modeliranje, projektiranje i razvoj te Programiranje, umjetna inteligencija i sigurnost. Veleučilište u Rijeci predstavilo se s čak 5 prezentacija/radova na kojima su autori bili naši studenti: Dorian Halavuk, Kristian Matijašić, Dario Buljat i Marko Domitrović, zajedno s našim nastavnicima, Marinom Kalužom, Vlatkom Davidović, Bernardom Vukelićem, Ivanom Šimcem i Brunom Polonijom. Čestitamo našim studentima koji su odlično prezentirali i očekujemo i dalje uspješnu suradnju naših nastavnika i studenata u istraživačkom, stručnom i znanstvenom radu. Na konferenciju su došli i naši studenti s prijediplomskog studija informatike kako bi poslušali zanimljive i aktualne teme iz IT područja. U nastavku su radovi u koautorstvu studenata i nastavnika Veleučilišta u Rijeci prezentiran na konferenciji CASE 2024. Svi radovi bit će dostupni u zborniku radova CASE 2024.

Vlatka Davidović: Seq2seq neuralni model za apstraktivnu sumarizaciju teksta na hrvatskom jeziku

Dorian Halavuk, Marin Kaluža, Bruno Polonijo: Mogućnosti AI-ja kod konfiguriranja sigurnosti računalne mreže

Kristian Matijašić, Marin Kaluža, Bernard Vukelić: Iskoristivost AI alata za testiranje sigurnosti web-aplikacija na primjeru Brute force napada

Dario Buljat, Marin Kaluža, Ivan Šimac: Analiza učinkovitosti algoritama za prepoznavanje lica

Marko Domitrović, Marin Kaluža, Vlatka Davidović: Usporedba nativnih i cross-platform frameworka za izradu mobilnih aplikacija.

Studij
Stručni diplomski studij Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima
Stručni prijediplomski studij Informatika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika