Skoči na glavni sadržaj

U okviru kolegija Upravljanje sigurnošću studenti prve godine stručnog diplomskog studija Sigurnost na radu, u pratnji nositeljice kolegija, Kristine Dundović, v. pred., posjetili su tijekom travnja poduzeće HEP ODS DP Elektroprimorje Rijeka i Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

Studentima je u HEP-u stručnjak zaštite na radu, g. Marko Matanović, održao prezentaciju vezanu uz ustroj i organizaciju zaštite na radu za HEP ODS na nivou cijele države te također za DP Elektroprimorje Rijeka. Voditelj Odjela za upravljanje mrežom, g. Marko Ivančić, održao je prezentaciju o primjeni isprava koje koriste u obavljanju poslova, temeljem kojih se provode tehničke mjere koje zaposlenici moraju provoditi za svaki rad u blizini distribucijskih postrojenja ili na njima, kako bi se zaštitili i spriječili nezgode. Nakon prezentacija studenti su obišli trafostanicu TS Užarija 10(20)/0,4 kV gdje su im prezentirani dijelovi trafostanice, zone opasnosti te slijed dokumentacije nužne za siguran rad.

U Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa stručnjak zaštite na radu g. Emanuel Kušec, koji je ujedno i bivši student Veleučilišta u Rijeci, održao je prezentaciju "Hilton safety and security“ te pojasnio organizaciju zaštite na radu koja se provodi pod njegovim nadzorom. Studenti su također obišli dijelove hotela (od recepcije, kuhinje, spa & gyma, restorana, garaže itd.) kako bi se upoznali s njegovom strukturom te se uvjerili u visok stupanj sigurnosti koji tamo vlada.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika