Skoči na glavni sadržaj

U sklopu kolegija Upravljanje sigurnošću studenti prve godine specijalističkog studija Sigurnost na radu, u pratnji nositeljice kolegija Kristine Dundović, v. pred., posjetili su 2. svibnja 2022. poduzeće HŽ Cargo d.o.o. regionalnog područja Zapad Rijeka. Uvodno predavanje i obilazak vodio je stručnjak za zaštitu na radu, gospodin Žarko Polovina.

U uvodnom predavanju istaknuto je kako je HŽ Cargo d.o.o. nacionalni operater željezničkoga teretnog prijevoza s 1500 zaposlenih. Poslovi se obavljaju uz pomoć stotinjak lokomotiva i oko 1300 vagona različitih namjena, korištenjem kompletne željezničke infrastrukture (pruga, kolodvori, ramize-radionice, strujni vodovi i dr.) na području čitave RH.

Nakon uvodnog predavanja studenti su krenuli u obilazak dijela željezničke infrastrukture koju HŽ Cargo koristi, a pridružio im se i zamjenik voditelja regionalnog područja zapad za vuču, gospodin Dražen Jozinović. Upoznali su se s opasnostima i rizicima koji prijete radnicima, tj. strojovođama i manevristima, na željezničkoj pruzi.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika