Skoči na glavni sadržaj

Učenici Graditeljske škole za industriju i obrt Rijeka, budući vrtlari, posjetili su u ponedjeljak 23. 5. 2022. Veleučilište u Rijeci i studij Održivi agroturizam. Tijekom posjeta učenici i nastavnici su u biotehničkom laboratoriju proveli destilaciju eteričnih ulja iz cvijeta hibridne lavande, koju su učenici samostalno uzgojili u svom vrtu, na površinama koje im je ustupila Salezijanska zajednica.

Naime, prošle godine, 2. rujna 2021. dogovorena je suradnja između voditeljice preddiplomskog studija Održivi agroturizam dr. sc. Slavice Dudaš, prof. v. š. i nastavnice Nikoline Krivošić, dipl. ing. agr., te je izrađen program aktivnosti u biotehničkom laboratoriju uključenom u kurikul vrtlara Graditeljske škola za industriju i obrt u Rijeci.

Tijekom posjeta prezentirane su mogućnosti daljeg školovanja i studiji Veleučilišta u Rijeci, a preciznije je prezentiran studijski program Održivi agroturizam, koji predstavlja vertikalu u obrazovanju učenicima te trogodišnje škole. Pravo na upis na studij ovi učenici stječu nakon završetka dodatne četvrte godine školovanja te stjecanja državne mature.

 

Studij
Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam
Slika
Slika
Slika