Skoči na glavni sadržaj
Veleučilište u Rijeci i Jadranska vrata d.d. (AGCT) potpisali su ugovor o suradnji

Veleučilište u Rijeci i Jadranska vrata d.d. potpisali su ugovor o suradnji.

Tvrtka Jadranska vrata d.d. osnovana je 11. rujna 2001. godine kao tvrtka kći Luke Rijeka, a 15. travnja 2011. godine u vlasničku strukturu ulazi kao strateški partner International Container Terminal Services Inc. (ICTSI) te se od tada počinje primjenjivati brand ime Adriatic Gate Container Terminal.

AGCT pruža usluge morskog kontejnerskog terminala kao što su ukrcaj i iskrcaj kontejnera s broda, prihvat i izdavanje kontejnera kamionom i željeznicom, punjenje i pražnjenje kontejnera, pranje kontejnera, fumigacija kontejnera i skladištenje tereta. Za manipulaciju generalnim i vangabaritnim teretom koristi se oprema koja se sastoji od 4 obalne dizalice, 6 mosnih dizalica za skladišni prostor, 2 mosne dizalice za željeznicu, 6 autodizalica, 9 terminalskih traktora, 17 prikolica te 3 viličara.

Cilj suradnje je omogućiti studentima stručnu praksu kroz koju će upotpuniti teoretsko znanje s praktičnim te na taj naćin steći iskustvo rada u struci u realnom radnom okruženju što im kasnije omogućuje uspješnije uključivanje u profesionalni rad.

Oznake / Tags