Skoči na glavni sadržaj
Veleri_sajam_poslova_Labin

Veleučilište u Rijeci predstavilo se u srijedu 20. ožujka 2024. na Sajmu poslova u gradu Labinu. Ovaj već tradicionalni susret poslodavaca, obrazovnih institucija i maturanata te ostalih učenika labinskih škola ove je godine ponudio raznovrstan sadržaj. 

Osim štandova na kojima su se sudionici sajma mogli predstaviti svojim budućim studentima ili zaposlenicima, organizirano je i nekoliko panel diskusija u kojima su sudjelovali eminentni stručnjaci i predstavnici organizacija koje su sudjelovale na sajmu. U okviru jedne od panel diskusija sudjelovao je i dekan Veleučilišta u Rijeci, mr. sc. Marino Golob, i to na temu poslova budućnosti i uloge obrazovanja u tom pogledu. Održan je i svojevrsni „pub quiz“ u kojem su sudjelovali srednjoškolci, a sve pod vodstvom poznatog „lovca“ Deana Kotige. Dodjeljivane su i izdašne nagrade. 

Maturanti s labinskog područja iskazali su velik interes za studijskim programima Veleučilišta u Rijeci, posebice za studije koji se održavaju na Poljoprivrednom odjelu, i to za Održivi agroturizam te Vinarstvo. Osim navedenih, maturanti su pokazali zanimanje i za studije Informatika, Poduzetništvo i Promet. One učenike koji su već odabrali Veleučilište u Rijeci kao svoju obrazovnu instituciju posebno je obradovala informacija da će se za njih u travnju održati besplatne pripreme za maturu, i to za hrvatski i engleski jezik te matematiku.

Dr. sc. Martina Peršić, nastavnica s Veleučilišta u Rijeci, koja je predstavljala instituciju na sajmu, dala je izjavu uživo za Radio Labin gdje je posebno naglasila interdisciplinarnost studijskih programa Veleučilišta u Rijeci te projekte koji se provode na temelju suradnje nastavnika i studenata s Poljoprivrednog odjela i Odjela informatike, a spadaju u domenu digitalizacije poljoprivredne proizvodnje. 

https://www.glasistre.hr/istra/2024/03/20/u-labinu-odrzan-vec-tradicionalan-sajam-poslova-susret-poduzetnika-obrtnika-ustanova-i-fakulteta-922317

https://radiolabin.hr/news_details.php?id=28060https://radiolabin.hr/news_details.php?id=28060

Slika
Slika