Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user sdudas
dr. sc. biotech. Slavica Dudaš,
profesor stručnog studija
Vidi profil

ASISTENT(I):

Profile picture for user mtomicic
Marin Tomičić,
asistent
Vidi profil
Jezik hr
Studij
Semestar 3
ECTS 4
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 2
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Upoznati studente sa značajem i mogućnostima održivog uzgoja aromatičnog i začinskog bilja, pojmom i standardima kvalitete, vrstama i karakteristikama bioaktivnih tvari te aroma, osnovnim načinima prerade te primjeni aromatičnog i začinskog bilja. Upoznati studente s tehnologijom uzgoja osnovnih vrsta aromatičnog i začinskog bilja.
  • Upoznati studente s namjenom aromatičnog i začinskog bilja.
Ishodi učenja
  • Odlučiti o identitetu aromatičnog i začinskog bilja te vrsti bioaktivnih tvari odabranih vrsta aromatičnog i začinskog bilja
  • Objasniti uvjete za podizanje nasada te tehnologije uzgoja odabranih vrsta i sortimenata aromatičnog i začinskog bilja
  • Odlučiti o načinu prerade i primjene odabranih vrsta aromatičnog i začinskog bilja u ovisnosti o karakteristikama 
  • Proizvesti estrakt, macerat, začinsko ulje ili eterično ulje. 
  • Procijeniti kvalitetu biljne sirovine aromatičnog i začinskog bilja na osnovu njegovih karakteristika i sadržaja bioaktivnih tvari.