NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
| Jezik | hr |
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo |
| Semestar | 1 | ECTS | 6 |
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
| Predavanja | 2 |
| Vježbe | 2 |
| Seminari | 0 |
| Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će biti sposobni interpretirati aromatske komponente vina te objasniti reakcije sinteze koje su za njega zaslužne.
Ishodi učenja
- Utvrditi spojeve primarne (sortne), sekundarne (fermentacijske) i tercijarne arome mošta i vina.
- Povezati podrijetlo, prekursore i biosintezu kemijskih spojeva sastavnih dijelova arome mošta i vina.
- Interpretirati olfaktorna svojstva i olfaktivne pragove za različiti aromatski profil vina.
- Povezati utjecaj različitih čimbenika na koncentraciju komponenti arome vina.
- Odabrati različite tehnološke postupke u različitim fazama vinifikacije.
